Het concept

Collectieve Kleuren in de kunstwereld

Er wordt al ruim 8 jaar aan Collectieve Kleuren gewerkt en Paul Versteeg probeert de lat steeds hoger te leggen. Wij willen niet de massaproductie van de woonboulevard noch de, in onze ogen, kunstmatig laag gehouden oplages van de galerieën. Wel is het interessant om met deze partijen samen te werken, want er is een geloof in verandering.

Het is niet eerlijk om als kunstenaar eerst beelden te moeten maken, ze te laten printen, ze in te laten lijsten om daarna in een witte ruimte te hangen waarbij de commissie van de houder vaak ruim over de 50% gaat voor beginnende kunstenaars. Ook moeten de niet verkochte werken weer door de kunstenaar opgehaald worden en kunnen de opslag in, of bij familie hangen.

Collectieve Kleuren gelooft erin om jonge kunstenaars juist uit de kosten te houden. Wij printen het verkochte werk pas bij verkoop (daarom duurt het verzenden iets langer) en dan wordt de kunstenaar ook vergoed.

Trouwens, wie denkt dat dit geen echte kunstwerken zijn kunnen wij verzekeren dat bijna alle kunstenaars en fotografen die printen dezelfde kwaliteit hanteren. Dezelfde printer en inkten worden ook gebruikt door de galerie wereld.

Democratie aan de muur

Aan de andere kant van het spectrum zit de massaproductie die jammer genoeg vaak wordt aangeboden in woonwinkels. Zeer grote oplagen, seriematig geschilderde doeken en weinig uitdagende inhoud. Collectieve Kleuren probeert juist uniek te zijn door persoonlijk werk en laagdrempelige toegang.

Want wat er ook buiten Collectieve Kleuren is, de ambitie om kunstenaars de ruimte te geven door te werken en zich zo door te ontwikkelen is van geen enkele concurrent het zwaartepunt. Want zelfs met subsidies ligt de visie vaak niet op de lange termijn samenwerking maar op het eenmalig steunen na een langdurig traject rond de aanvraag.

Veel gestelde vragen

Wat koop ik voor een product?

Gemaakt in artistieke vrijheid. Faire vergoeding voor de kunstenaar. In een beperkte oplage. Dus supercool.

Wat voor verschillende formaten zijn er? 

Wij willen een mooi assortiment aan stijlen en prijsklassen aanbieden. Van onze studies in hun unieke doos over onze eigen series tot onze trots het vlaggenschip , de grote met de hand geschilderde werken in een zeer beperkte oplage van 10 stuks.